Starters

Altijd al de droom gehad om paard te rijden? Laat die droom nu uitkomen!

Iedereen kan paard leren rijden bij manege Prinsenbankhoeve. Voor zowel kinderen als volwassenen hebben wij pakketten opgesteld. De lespakketten voor kinderen hebben een duidelijk lesprogramma, het pakket voor volwassenen wordt afgestemd op het niveau en de doelen van de ruiter.

Voor kinderen vanaf 7 jaar hebben wij starterspakketten ontwikkeld. Deze pakketten zijn verdeeld over pakket  A,B en C. Er wordt gestart met pakket A, en daarna wordt er doorgestroomd naar B en vervolgens naar pakket C. Ben je nog geen zeven jaar, maar heb je wel zin om al aan de slag te gaan met pony's dat kan ook, in onze ponyscouting. Voor volwassenen bieden wij het opstappakket aan.

Hieronder worden eerst de starterspakketen uitgelegd, dan onze ponyscouting en dan het opstappakket voor volwassenen.

Interesse? schrijf je dan vrijblijvend in via de link dan nemen wij contact op. Of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Starterspakketen

Pakket A:
Dit pakket is voor kinderen vanaf 7 jaar. Het bestaat uit 12 lessen waarbij de basis aspecten voor het ponyrijden wordt uitgelegd. Het bestaat uit voornamelijk het leren omgaan met het paard en het voorbereiden van het paard voor het rijden (poetsen en opzadelen). Naarmate de kinderen handiger worden in de omgang, gaan we steeds meer rijden in de lessen. In dit pakket nemen we de tijd voor de ontwikkeling, zodat de kinderen geen angst krijgen. Tijdens het pakket kunnen de kinderen kijken of ze het paardrijden echt leuk vinden. De 12 lessen bestaan uit 9 praktijklessen, 2 theorielessen en een examenles. Bij de theorielessen is de aanwezigheid van de ouders of begeleiders gewenst. Tijdens de praktijklessen raden wij het ook aan om aanwezig te zijn. In de laatste les worden de basisvaardigheden getoetst, wanneer de kinderen dit voldoende beheersen ontvangen ze een diploma. Daarna kunnen ze doorstromen naar pakket B. Om het geheel veilig te laten verlopen, is een veiligheidscap verplicht, deze kan tijdens pakket A geleend worden bij de manege.

Pakket B:
Pakket B heeft dezelfde opzet als pakket A. Alleen ligt de nadruk hier op de rijtechniek. Voornamelijk wordt er aandacht besteed aan het sturen en de houding van de ruiter. Het is belangrijk dat de ruiter het paard niet in de weg zit. Pakket B bestaat ook uit 12 lessen,  waarvan 1 theorieles waarbij aanwezigheid van de ouders weer gewenst is. In de laatste les wordt het pakket weer afgesloten met diploma rijden. In pakket B verwachten wij dat u zelf voor een veiligheidscap zorgt. Deze caps worden onder andere verkocht op de manege. Als de kinderen doorstromen naar pakket C, raden wij ook aan een rijbroek en rijlaarzen aan te schaffen. Vanaf pakket B moet er ook een ruiterpaspoort aangevraagd worden.

Pakket C:
In pakket C gaan we nog dieper in op de rijtechniek. De houding blijft een belangrijk onderdeel, en daarnaast moet er voldoende vaardigheid ontwikkeld worden om te beginnen met de galop. Dit pakket bestaat wederom uit 12 lessen en bevat ook weer een theorieles. In dit pakket wordt ook het vervolg binnen de manege, het rijden van wedstrijden en de omgang met de federatie uitgelegd. Over het ruiterpaspoort en wedstrijd rijden. Nadat ze in les 12 het diploma hebben gehaald gaan wij kijken of ze in de komende maanden over kunnen naar de grote bak. Gemiddeld blijven de kinderen een jaar in de kleine bak.

Interesse? schrijf je dan vrijblijvend in via de link dan nemen wij contact op. Of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Uniek in de omgeving: PONYSCOUTING

 

Speciaal voor jongens en meisjes ouder dan 5 jaar hebben wij iets nieuws; de ponyscouting. Tegen een sterk gereduceerd tarief kan er kennis gemaakt worden met onze pony's en hun gedrag. Op zaterdagochtend maken we in groepen spelenderwijs kennis met het paardrijden. We gaan dan allerlei spelletjes doen met en zonder de pony's maar ook ponywandelen, borstelen, voltige oefeningen, grondwerk en nog veel meer andere leuke activiteiten. Tijdens de ponyscouting zal er altijd begeleiding zijn en doen we elke week iets anders. Afhankelijk van het weer kan dit zowel binnen als buiten zijn. De kinderen worden naar leeftijd ingedeeld in verschillende groepen. Het doel van deze activiteit is om de kinderen kennis te laten maken met paardrijden en het verzorgen van paarden.

Als buitenstaander lijkt paardrijden misschien erg makkelijk maar er worden veel facetten van de sport over het hoofd gezien. Eén van deze facetten is angst. We merken dat sommige kinderen wat angstig worden nadat ze daadwerkelijk op het paard gezeten hebben of wanneer ze opeens zelf de stal in moeten. Doordat we tijdens de Ponyscouting op jonge leeftijd en in een rustig tempo spelenderwijs kennis maken met het paardrijden en de gewoontes van een paard, zal angst geen kans krijgen.

Wanneer u kind niet bang is aangelegd en al 7 jaar oud is, zal ons starterspakket een beter begin zijn. Kinderen vanaf 7 jaar mogen bij ons starten met de starterpakketen en worden dan in 3 lespakketten klaargestoomd voor de 'echte' paardrijlessen.

 

 

Opstappakket voor volwassenen:

Beginnende volwassenen bieden wij een opstapcursus aan: deze bestaat uit 5 privélessen van één uur. Indien u helemaal geen ervaring heeft met paarden zal er aandacht besteed worden aan het poetsen en opzadelen van het paard. Heeft u wél ervaring dan wordt alles nog een keer herhaald en kunt u daarna zelf poetsen en opzadelen zodat er meer tijd is om te rijden. Voor de veiligheid moet u een veiligheidscap dragen. In deze cursus kunt u die bij onze manege lenen. Na deze cursus moet u zelf zorgen voor een veiligheidscap. Wij raden u daarnaast aan om een trainingsbroek, een T-shirt of trui en een paar kaplaarzen te dragen. Als u verder wilt gaan met paardrijden is het verplicht om een rijbroek en rijlaarzen te dragen.

 

Interesse? schrijf je dan vrijblijvend in via de link dan nemen wij contact op. Of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

*/ // -->

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij