Dressuur

Dressuur lessen voor iedereen

De manegelessen van Manege de Prinsenbankhoeve kennen verschillende niveaus en zijn er voor jong en oud.

De starterslessen vinden plaats in de 'kleine' rijbaan. Wanneer de ruiters er klaar voor zijn stromen ze door naar de ‘grote’ rijbaan. De gevorderde manegelessen vinden dan ook in de grote rijbaan plaats. Deze lessen zijn ingedeeld op niveau en leeftijd.

Wanneer je begint met paardrijden dan moet je allereerst een goede basis leren. Een goede basis houdt in dat de ruiter stevig in het zadel zit en het paard onder controle heeft. Deze basis wordt geoefend in de dressuurlessen en daarom is dressuur ook het belangrijkste onderdeel van de manegelessen. Een les staat in het teken van educatie en ontspanning. Er worden ook spelletjes gedaan in de lessen zoals ponyvoetbal. Er kan in de les een sprongetjes gemaakt worden. Als het niveau van de groep hoog genoeg is kan er met mooi weer een buitenrit gemaakt worden. Ook wordt er wel eens leerzaam grondwerk verricht of wordt er kennis gemaakt met voltige als afwisseling.

De indeling van de paarden over de ruiters wordt gemaakt door de instructeur. De paarden worden ingedeeld op het niveau van de ruiter. De instructeur probeert zoveel mogelijk afwisseling te realiseren om zo ruiters veelzijdig op te leiden. Het kan echter wel zijn dat de ruiter meerdere keren achter elkaar op hetzelfde paard zit, om zo dieper op oefeningen in te gaan. Natuurlijk moeten we bij het indelen van de ruiters ook aan onze paarden denken, ook zij kunnen moe worden.

De rijkleding, bestaande uit veiligheidscap, rijbroek en rijlaarzen zijn verplicht. Dit zit natuurlijk ook het meest comfortabel. In plaats van rijlaarzen zijn rijschoenen met chaps ook toegestaan. Handschoenen mogen gedragen worden maar dat is niet verplicht.

Je kunt rijlessen maandelijks automatisch af laten schrijven of afrekenen aan de balie. Maandelijks betaal je €2,50 contributie waarvoor we regelmatig leuke evenementen organiseren voor jong en oud. De prijzen per maand inclusief deze contributie bedragen voor kinderen onder de 18 €59,50 en voor personen van 18 jaar en ouder €69,50.

Interesse? schrijf je dan vrijblijvend in via de link dan nemen wij contact op. Of stuur een mailtje naar: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij