Activiteiten en evenementen op de manege

Hieronder zie je alle activiteiten en evenementen die de manege organiseert. Bij elke activiteit staat een korte uitleg, wat het inhoudt en voor wie het bedoeld is. Op de kalender kun je zien wanneer de betreffende activiteit weer plaats vind.

Activiteiten

Adrenaline en dan weer ontspannen!

Buitenritten zoals de pinksterrit, paasrit en zomertocht

Buitenrit, zomertocht, pinksterrit of paasrit. Lekker buitenrijden met de paarden

Meerdere malen per jaar wordt er naast de lessen een buitenrit georganiseerd. We nemen dan de tijd om een extra lange rit te maken. De tocht kan verschillende richtingen uit gaan. Zo kunnen we een bosrit maken of naar het water gaan. Maar ook een ontspannen ritje langs de Maas is een mogelijkheid.

Hoe ziet zo een dag er nou uit? 's Ochtends kom je op de manege en krijg je de indeling te horen. Dan kun je vast beginnen met poetsen. Voor vertrek drinken we nog een kopje koffie en worden de regels en richting verteld. Dan stappen we allemaal op, en vertrekken we twee aan twee. Komen we in het bos dan kunnen we galopperen, maar alleen als je er aan toe bent. Anders splitsen we de groep op. Bij terugkomst worden de paarden na verzorgd.

De paasrit is op 2e paasdag, de pinksterrit op 2e pinksterdag.


Read more...

Ervaar het zelf, paard en wagen rijden

Workshop mennen: Rij zelf eens met de koets

Workshop mennen bij de manege in wijchen. Ervaar het zelf rijden met paard en wagen

Altijd al eens achter het paard willen zitten in plaats van er boven op? Ga dan eens mee mennen. Het is heerlijk ontspannend. Om je heen zie je de prachtige landelijke omgeving van Leur. Je neemt een hap frisse lucht, en voldaan kijk je naar de stappende beweging in de rug van het paard.

Met de leidsels in de hand stuur je het volgende pad in. Je geeft het commando en het paard draaft aan. De wind waait door je haren. En je voelt je vrij en ontspannen.

Wil je dit ook meemaken, schrijf je dan in voor de workshop mennen. Enkele malen per jaar wordt deze georganiseerd. Je gaat dan met een klein groepje op de koets door de omgeving heen rijden. Om de beurt mag iedereen de leidsels in handen nemen en het zelf proberen. Uiteraard onder begeleiding.

Meedoen is gratis voor leden. Inschrijven doe je in de kantine.

Leer een paard begrijpen

Workshop Natural Horsemanship

Workshop Natural Horsemanship op Manege Wijchen

Natural Horsemanship (NH) is een speciale manier van paarden trainen. Deze methode is gebaseerd op het sociale gedrag van paarden in het wild of in een kudde.

Tijdens de workshop leer je enkele basiselementen om het gedrag van het paard beter te begrijpen, en hoe een paard reageert op jouw gedrag.

Wat je leert kun je ook direct toepassen op situaties die je op de manege tegen komt. Vindt je het bijvoorbeeld eng om een paard te benaderen in de stal, dan behandelen we dit. En waarom reageert een paard vervelend naar jou, maar doet hij dit niet naar de werknemers van de manege.

Het is bedoeld voor zowel jeugd als volwassen leden vanaf een jaar of 12. Inschrijven is gratis voor leden en kan aan de balie.

Flitsend licht en een dreunende beat

Ondertussen rijden met het paard: Disco rijden!

Disco rijden bij manege Prinsenbankhoeve in Wijchen

Hou je van muziek?    Ja!
Hou je van een feestje?    Ja!
Hou je van paarden?    Ja!
Hou je van paardrijden?    Ja!

Nou dan organiseren we een superleuke activiteit voor jou! Disco rijden.

Tijdens het discorijden rij je niet alleen in een rijbak waar de disco lampen en de feestmuziek aan staan. Ook kan je in het café terecht waar je wat kan drinken. Maar ook kan je daar dansen en een spelletje doen.

Disco rijden is bedoeld voor alle jeugdleden die normaal in de grote bak rijden.

Meedoen is gratis voor leden. Inschrijven doe je in de kantine.

Springen voor de prijzen!

Springwedstrijd op Manege Prinsenbankhoeve Wijchen, springen met je paard!

Naast dressuurwedstrijden organiseren we ook springwedstrijden. Deze wedstrijden zijn uitsluitend bedoeld voor ruiters uit de springles of de sportklas. Een parcours rijden is namelijk niet gemakkelijk. En voor de veiligheid mogen dus alleen ervaren ruiters aan een springwedstrijd meedoen.

Enkele keren per jaar worden deze wedstrijden georganiseerd, vaak gecombineerd met een dressuur of vaardigheidsproef. Je kunt dan op één dag aan twee wedstrijden deelnemen, als je wilt.

De FNRS zit nog in een overgangstraject qua wedstrijdvorm. Een springwedstrijd kan dus een KP (klassiek parcours) proef zijn of een S (spring) proef zijn. Dit ligt aan het jurylid dat beschikbaar is. Het is ons streven om over te gaan naar de nieuwe S-poeven.

Net als tijdens de springlessen is het dragen van een bodyprotector ook verplicht tijdens de springwedstrijden. Dit is een veiligheidseis die de manege stelt.

Opgeven kan aan de balie. Kosten zijn €10,- per wedstrijd. Meer informatie vind je onder wedstrijden.

Manege Prinsebankhoeve is een 3 sterren FNRS Manege

Manege Prinsenbankhoeve is goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport

KNHS

De Prinsenbankhoeve is een Erkend Aequor Leerbedrijf

Huisdierencentrum Prinsenbankhoeve - Dierenpension - Trimsalon - Dierenwinkel - Fokkerij